Rahalla pelaaminen on aina jännittävää, jokaisella meistä on samanlainen voiton halu.

Pelaamisen hyödyt irti

Pelaamisen hyödyt irti

Pelaamisesta ollaan monta eri mieltä, niin monta kuin pelejä on markkinoilla. Joidenkin mielestä pelaaminen passivoi lasta tai aikuista, ja jonkun toisen mielestä aktivoi. Makuja on monia kaikissa asioissa. Ei aina voi olla samaa mieltä jokaisesta asiasta, ei siitä tulisi mitään. Pelaaminen kasvattaa keskittymistaitoa jo pienestä pitäen. Myös sosiaaliset taidot kasvavat, mikäli peli vaatii enemmän kuin yhden pelaajan.

 

Pelejä on valmistettu vauvasta vaariin, eli kaikenikäisille sopivaksi. Tämän päivän lapsista moni osaa kirjoittaa ja laskea koulun aloittaessaan, tästä kiitos kuuluu tietokonepeleille. Onko se hyväksi, siitäkin ollaan monta eri mieltä. Vanhuksille pelaaminen on mukavaa ajankulua, ja aivoille aktiivista toimintaa. Muistisairaus kun on vakava, johon niin moni sairastuu. Sanotaan, jos käyttää aivojaan tarpeeksi, esimerkiksi pelaamiseen, tai ristikoiden tekemiseen, edesauttaa se, ettei dementia iske.

Ristikoiden täyttäminen on mukavaa puuhaa, pelejä löytyy siihenkin. Niissä on helppo tehdä korjauksia, ei tarvita pyyhekumia. Vaikeusasteita aloittelijasta ammattilaiseen, joten ei muuta, kuin ristikoita täyttämään. Sanavarasto kasvaa, ja varsinkin koululaisen opintoja ajatellen se on hieno ja järkevä asia. Mikä sen mukavampaa ajankulua, kuin pähkäillä päänsä puhki jotakin sanaa etsiessä. Suomenkieli on niin laaja, ristikoita täytellessä sen huomaa, kun synonyymeja löytyy vaikka kuinka paljon.

 

Jos tykkää vieraista kielistä, on niiden opiskelukin tehty helpoksi. Eikö olisi mukavaa, jos osaisi kommunikoida muillakin kielillä, kuin vain suomenkielellä? Matkustaessa maailmalla on hyvä osata ainakin englantia. Jos ei kieltä osaa, vaikuttaa se moneen asiaan, jos ei pysty hoitamaan arkisia asioita, joita väkisinkin matkalla tulee vastaan. Mitä enemmän vieraita kieliä osaa, sen rikkaampaa elämä on. Itsekseen opiskelu on mahdollista erilaisten kieliohjelmien ja pelien kautta. Voi opetella kirjoittamista, ja samalla voi kuunnella miten kukin sana lausutaan. Kuuntelemista voi toistaa niin monta kertaa kuin itsestä tuntuu, että sen oikein osaa. Monen kielen ääntäminen kun voi olla vaikeaa. Ääntämisessä on aina syntyperäisen ihmisen ääni. Uusia tuulia kohti, vieraita kieliä opetellen!